Επαναλειτουργία Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Κορινθίων ανακοινώνει το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021, από τη Δευτέρα 1/9/2020.

Η εν λόγω ανακοίνωση είναι σύμφωνη με το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από τηλεδιάσκεψη που είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου , ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν σε καθημερινή βάση , για όλα τα παιδιά χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Με βάση τα παραπάνω, επισημαίνεται πως:

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Οι υπεύθυνες των δομών και οι υπάλληλοι του γραφείου διεύθυνσης είναι στη διάθεση των γονέων για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις.

« Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα , δημιουργικότητα και πρόοδο!»

Ο Πρόεδρος του ΚΚΠ Δ. Κορινθίων

Παπαδημητρίου Σωτήριος

Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων.

Πληροφορίες