Επίσκεψη της κ. Μ.Βαρδινογιάννη στις Κοινωνικές Δομές της UNESCO

Τις Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει στον Δήμο Κοριθίων Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, επισκέφθηκε την Τετάρτη 21-10-15 η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Εκεί την υποδέχθηκαν και την ξενάγησαν στις δομές Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, στην αρχή στο Κοινωνικό Υπνωτήριο Κορίνθου και στην συνέχεια στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» το 1993 και καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας» του ΟΗΕ, που αποτελεί τη μείωση της φτώχειας στο μισό έως το 2015.

Οι Κοινωνικές Δομές στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων.

Πληροφορίες